f

Τι είναι το Pilates ;

Το Pilates είναι μια μέθοδος γυμναστικής όπου όλες οι ασκήσεις της ωθούν το σώμα να μπεί στην πλέον ανατομική του στάση. Αυτό εξασφαλίζει την βελτίωση της σωματικής μας στάσης και κατασκευής η οποία ευθύνεται για την εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και για την εσωτερική μας κατάσταση.
Ένα αδύναμο κέντρο (κοιλιά και γλουτοί) στο σώμα μας εύκολα επιφέρει άσχημη εμφάνιση στη γύρω περιοχή και προβλήματα.


Μπορεί το σώμα ή στάση μου να αλλάξει με το Pilates ;

Ασφαλώς αφού το σώμα μέσα απο τις ειδικά σχεδιασμένες ασκήσεις μαθαίνει να μπαίνει στις σωστές του γραμμές. Αυτό θα επιτευχθεί δυναμώνοντας και ισορροπώντας τα αδύναμα σημεία στο σώμα μας που ευθύνονται και για τη στάση αλλά και για την εμφάνιση μας.

Έχοντας πόνους στη μέση ή στον αυχένα μπορώ να γυμναστώ ;

Όλες οι ασκήσεις στη Μέθοδο Pilates αποσκοπούν στο να φέρουν την σπονδυλική στήλη στην πιο υγειή της μορφή, καθώς και να κρατήσουν σ' αυτήν την κατάσταση.
Έτσι οι επιβαρυμένες περιοχές αποσυμπιέζονται και η στάση αλλάζει, οι μύες που στηρίζουν τις επίμαχες περιοχές δυναμώνουν και τ' αποτελέσματα έρχονται μάθημα- μάθημα.
Δεν είναι τυχαίο που κορυφαία νοσοκομεία στίς ΗΠΑ.

Μπορώ να χάσω κιλά με το Pilates ;

Το Pilates γυμνάζει σωστά όλο το σώμα δύνωντας έμφαση στο κέντρο του σώματος την κοιλιά και γλουτούς.
Η φύση των ασκήσεων σε μέσο επίπεδο δεν έχει αερόβιο χαρακτήρα.
Ωστόσο το αποτέλεσμα σε απώλεια βάρους σε μια οχι ακραία περίπτωση ατόμου είναι πολύ ικανοποιητική εαν συνδυάστει με μια σωστή διατροφή.


Τί σωματότυπο δημιουργεί το Pilates ;

Το Pilates δημιουργεί ένα σώμα με μια εμφανή ροή ενέργειας. Οι μύες μέσα απο τις ασκήσεις μακραίνουν και σε καμία περίπτωση δεν γίνονται φουσκωτοί.
Η τονικότητα και ο προσδιορισμός τών μυών κάνουν έντονη την παρουσία τους σε υγειές επίπεδο και η δύναμη με την ελαστικότητα μπορούν να φτάσουν σε απίστευτα επιπεδα.